Advertentie

Greenyard en Carrefour werken harder samen

Carrefour gaat meer fruit en groenten kopen bij Greenyard. ©BELGA

Het Belgische fruit- en groentebedrijf Greenyard sluit een nieuwe samenwerking met de Belgisch Carrefour-supermarkten. 'We zullen meer aan hen verkopen.'

Greenyard heeft een principeakkoord gesloten met Carrefour België. 'We gaan intenser samenwerken en onze afzet bij Carrefour vergroten', zegt Greenyard-woordvoerder Dennis Duinslaeger. 'Daardoor zullen onze kosten stabieler zijn.'

De nieuwe samenwerking heeft betrekking op zowel de winkels die Carrefour zelf uitbaat als die van zelfstandige uitbaters.
Dennis Duinslaeger
Investor relations-manager Greenyard

Carrefour en Greenyard werken al jaren samen. Vorig jaar sloten beide partijen nog een samenwerking af, waardoor zelfstandige supermarktuitbaters meer zouden inkopen bij Greenyard.

Dat liep niet van een leien dakje. Concurrenten van Greenyard lieten zich niet doen en probeerden door prijsverlagingen supermarktuitbaters weg te houden bij Greenyard.

Albert Heijn

'De nieuwe samenwerking heeft betrekking op zowel de winkels die Carrefour zelf uitbaat als die van zelfstandige uitbaters', zegt Duinslaeger. De eigen winkels van Carrefour zullen meer bij Greeyard afnemen. Hoe zelfstandigen worden aangemoedigd om meer te kopen bij Greenyard, is niet bekend.

Volgens het Belgische fruit- en groentebedrijf lijkt de nieuwe samenwerking met Carrefour op die die Greenyard heeft met de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn, 'al is niet elk huwelijk hetzelfde'. Albert Heijn koopt het gros van zijn verse fruit en groenten bij Greenyard. Albert Heijn en Greenyard werken nauw samen en delen ook verkoopinformatie.

Het nieuws is een opsteker voor Greenyard. Het bedrijf kampt met torenhoge schulden. De schuldenberg is volgens waarnemers vijf tot zes keer hoger dan de brutobedrijfswinst.

Daarom herstructureert het bedrijf. Na zijn potgrondtak verkoopt het zijn conservendivisie. Er verdwijnen 422 jobs en het bedrijf werkt aan een kapitaalverhoging van ettelijke tientallen miljoenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud