Greenyard stapt in Israëlische fruitinkoper

Mor International haalt een omzet van 50 miljoen euro met exotische vruchten zoals de steeds populairder wordende kaki's. ©BELGAIMAGE

De beursgenoteerde voedingsgroep koopt 49 procent van het Israëlische Mor International, dat gespecialiseerd is in exotisch fruit als mango's avocado's en kaki's.

Greenyard versterkt zijn bevoorradingsketen voor exotisch fruit. De groenten- en fruitmultinational van Hein Deprez neemt 49 procent over van Mor International en krijgt een optie om meerderheidsaandeelhouder te worden. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Mor International is gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van exotisch fruit, van mango’s, avocado’s, kaki's en granaatappels tot verse dadels en paprika’s. Het bedrijf heeft langetermijnrelaties met telers in Israël en andere landen en realiseert een omzet van 50 miljoen euro.

'Met de acquisitie van Mor versterken we onze toonaangevende positie en kunnen we het aanbod, de kwaliteit en de variëteit van ons gamma verbeteren', zegt Deprez.

Vorige week verwierf het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver de volledige controle over Ben Fresh, inmiddels omgedoopt tot Greenyard Fresh Direct. De deals zijn kleine stappen in vergelijking met de afgesprongen overnameplannen voor het Amerikaanse Dole.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud