Greenyard toont teken van beterschap

Productie bij Greenyard

De groente- en fruitreus Greenyard lijkt opnieuw in rustiger vaarwater te zijn beland na een moeilijk 2019. De kwartaalcijfers werden op de beurs beloond met een koerswinst van meer dan 5 procent.

Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws dat Greenyard  in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet met 6,4 procent heeft verhoogd naar 983,7 miljoen euro. Over de eerste negen maanden komt de omzet 1,7 procent hoger uit, waarvan 0,8 procent organisch. 

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam oordeelt dat de cijfers beter dan verwacht zijn. 'We zijn vooral tevreden met de ommekeer in de volumegroei van de versdivisie.' Die poot kon de omzet met 5,7 procent opkrikken tot 771,8 miljoen euro.

Toch blijft de Boer voorzichtig. 'Het margepotentieel voor de verstak is nog onduidelijk, terwijl de financiële positie van de groep fragiel blijft: schulden belopen vijfmaal de brutobedrijfswinst.'

Alan Vandenberghe van KBC Securities is positief over de cijfers van de fruitreus, maar tegelijkertijd voorzichtig. 'De positieve trend in de omzetgroei is bevestigd en de prognose voor een brutobedrijfswinst van tussen 88 en 93 miljoen bleef onveranderd. We zijn tevreden met de positieve evolutie van de verkopen maar zonder informatie over marges of schuldafbouw blijven wij voorzichtig. Door de lage marges heeft zelfs een sterke omzetgroei een beperkte invloed op de winstgevendheid en de cashflow.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud