Greenyard-topman Deprez ziet 340 miljoen in rook opgaan

Greenyard-CEO Hein Deprez. ©Sofie Van Hoof

Het belang van de sterke man achter de fruit- en groentegroep Greenyard verloor op een jaar tijd bijna driekwart van zijn waarde.

Hein Deprez bezit via de vennootschappen Deprez Holding en Food Invest 49,3 procent van de aandelen Greenyard . Deprez' aandelen waren een jaar geleden 468 miljoen euro waard. Een aandeel van de fruit- en groentegroep was toen 21,40 euro waard.

Na de mokerslag van deze zomer rond de listeriabesmetting in een van Greenyards fabrieken en de stevige winstwaarschuwing van vandaag is het aandeel slechts 5,70 euro meer waard of zo'n 73 procent minder dan twaalf maanden geleden. De waarde van het belang van sterke man Deprez smolt tot 124 miljoen - of 344 miljoen minder dan toen.

Greenyard heeft nog twee andere grote aandeelhouders, Sujajo (8,2%) - een vennootschap gelinkt aan Tom Borman, een van de Zuid-Afrikanen die Deprez jaren geleden hielp om de private-equitygroep CVC uit te kopen - en Kabouter Management (8,6%). Greenyard bezig 3,1 procent eigen aandelen. De rest van het kapitaal zit in handen van institutionele en particuliere beleggers.

Greenyard is niet het enige bedrijf waarin Deprez participeert. Hij is ook eigenaar van Fruit Farm Group, een verzameling fruit- en groenteplantages en -kwekerijen in zeven landen op drie continenten die nauw samenwerken met Greenyard. Hij heeft ook vastgoed in portefeuille. Zijn familie bezit onder meer het kasteel van Belsele (Sint-Niklaas) en het kasteeldomein van Male (Brugge).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud