Grootste Vlaamse eierverwerker komt in Nederlandse handen

©BELGA

Lodewijckx Groep, de grootste Vlaamse eierverwerker, komt na een halve eeuw in Nederlandse handen.

Dat meldt Z-nieuws.

De overnemer is Van Beek Group uit Nederland. Samen vormen ze het nummer 2 in Europa in het verpakken en verwerken van eieren.

Lodewijckx brengt al jaren de merken Cocovite en Ovyta op de markt. Het heeft drie vestigingen in ons land: Tessenderlo, Veerle en Bastenaken. De groep telt honderd werknemers. Ze verwerkt jaarlijks meer dan 1 miljard eieren. De omzet bedraagt bijna 100 miljoen euro. Van Beek Group haalt bijna 370 miljoen euro omzet.

Van Beek Group, een familiegroep van 100 jaar oud (derde generatie) met zes bedrijven, neemt het gros van de aandelen van Lodewijckx over. De overname gaat niet gepaard met een kapitaalverhoging. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De eerste generatie Lodewijckx stapt eruit. Van de tweede generatie blijven twee mensen aan boord.

‘De Nederlandse Van Beek Group is een complementair bedrijf’, benadrukt gedelegeerd bestuurder Bert Lodewijckx. Hij blijft CEO van Lodewijckx Groep.

Van Beek verkoopt vooral eierproducten aan de voedingsindustrie. Lodewijckx Groep is vooral actief in de Belgische retail. ‘Daarnaast hebben we een heel belangrijke tak die vloeibare eierproducten maakt voor de groothandel. Die verkoopt ze verder aan de eindconsument, wat in dit geval de bakker, de slager of de keuken van een hotel kan zijn’, zegt Bert Lodewijckx.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud