Handel in aandeel Greenyard wordt geschorst

©Wouter Van Vooren

De handel in het aandeel van Greenyard wordt opgeschort na het nieuws dat een listeriabesmetting in een Hongaarse fabriek gelinkt wordt aan negen Europese overlijdens. Het aandeel verloor in korte tijd bijna 10 procent.

Het Europese voedselagentschap linkt de dood van negen Europeanen aan een listeriabesmetting in Hongarije. Na de publicatie van dat nieuws op de website van De Tijd zakte het aandeel in korte tijd van 1,5 procent winst naar een verlies van 9,5 procent.   

De schorsing komt er op initiatief van de Belgische beursregulator FSMA. Die kan ingrijpen bij groot en koersgevoelig nieuws, om beleggers de kans te geven van alle informatie kennis te nemen.

Vrijdagavond stuurde Greenyard in reactie op de schorsing en op het nieuws een persbericht uit met meer uitleg. Daarin zegt het bedrijf dat verder onderzoek nodig is, maar dat het wel al 'alle mogelijke bijkomende maatregelen neemt om voedselveiligheid te garanderen'.

'Greenyard staat in voortdurend contact met het Europese voedselagentschap en de autoriteiten om de zaak verder te analyseren', zegt het bedrijf, dat ook meldt dat het verzekerd is tegen eventuele kosten. 

Eerder gaf topman Hein Deprez van Greenyard al meer informatie over de kwestie in een interview met De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud