Advertentie

Hein Deprez heeft zijn groenten- en fruitreus beet

Landbouwondernemer Hein Deprez behoudt de controle over zijn nieuw, samengevoegd groenten- en fruitimperium. ©Dieter Telemans

De kogel is door de kerk: diepvriesgroentenbedrijf Greenyard Foods, groenten- en fruitreus Univeg en de kleinere potgrondspecialist Peatinvest smelten samen tot een wereldleider in groenten en fruit in al zijn vormen. Sterke man Hein Deprez behoudt de controle over zijn drie bedrijven. Gimv is op weg naar exit.

De overeenkomst die de hele transactie moet mogelijk maken, is ondertekend. Dat meldt Greenyard Foods , dat de beursgenoteerde, overkoepelende holding wordt boven alle bedrijven, dinsdag in een persbericht.

Concreet worden Univeg en Peatinvest voor 100 procent ondergebracht in Greenyard Foods. De aandeelhouders van beide bedrijven krijgen in totaal 25,5 miljoen aandelen Greenyard Foods in de plaats. 

Na de afronding van alle transacties, inclusief de uitoefening van warranten door het Gimv-fonds Gimv-XL, zal het aandeelhouderschap van de nieuwe groep er als volgt uitzien:

  • 42,5% voor de bestaande aandeelhouders van Greenyard Foods. Dat is in de eerste plaats Hein Deprez en zijn zus Veerle. Daarnaast hebben ook de Boerenbond en Gimv een belangrijke participatie in het bedrijf.
  • 49,6% voor de bestaande aandeelhouders van Univeg. Ook daar is de sterke man Hein Deprez. Hij kocht private-equitygroep CVC uit met de hulp van een duo Zuid-Afrikanen en Marc Ooms.
  • 7,9% voor de bestaande aandeelhouders van Peatinvest, dat volledig in handen is van Hein Deprez.

Hein Deprez houdt met andere woorden de touwtjes van zijn imperium stevig in handen. Investeringsmaatschappij Gimv lijkt op weg naar de uitgang. Samen met Deprez, via zijn familieholding Deprez Holding, zal Gimv een deel van zijn belang via een private plaatsing afstoten. Bedoeling is om op die manier de beperkte free float van Greenyard Foods op te krikken. Die bedraagt vandaag amper 14 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud