Hein Deprez verkoopt paasleliedochter aan zijn zoon

Hein Deprez. ©Brecht Van Maele

Gilles Deprez neemt Greenyard Flowers UK over van het herstructurerende beursgenoteerde bedrijf van zijn vader.

Gilles Deprez stond zelf aan het hoofd van de Britse tak, die gespecialiseerd is in gele narcissen, in de volksmond ook wel paaslelies genoemd. 

Met een speciaal daarvoor opgerichte vennootschap, Yellow Holdings, licht Deprez samen met de rest van het management en niet nader genoemde 'financiële sponsors' de Britse dochter uit Greenyard. 

De beursgenoteerde fruit- en groentengigant  zit in volle herstructurering, nadat het bijna bezweek onder een te hoge schuldenlast en een listeriabesmetting in een Hongaarse fabriek.

Greenyard maakt geen financiële details van de deal bekend, maar volgens Marc Zwaaneveld, de Nederlandse topman die aan boord kwam om Greenyard weer vlot te trekken, weerspiegelt de overeenkomst 'de kwaliteit van de activa'. 

Greenyard Flowers UK is naar eigen zeggen wereldleider in paaslelies: het kweekt en oogst 500 miljoen steeltjes per jaar in Varfell, een gehucht in het graafschap Cornwall, in het zuidwesten van Engeland.

Het blijft ondertussen wachten op de details van een broodnodige kapitaalronde bij Greenyard. Die bekijkt het bedrijf sinds januari van dit jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud