Advertentie
Advertentie

Heineken neemt helft in vijfde grootste craft brewer in VS

Heineken leunt steeds meer op andere merken voor zijn groei. ©EPA

De Nederlandse brouwer Heineken neemt een belang van 50 procent in de Lagunitas Brewing Company. Dat is de vijfde grootste craft brewer in de VS. Daarmee springt Heineken op het pad dat ook AB InBev en Duvel Moortgat in de VS bewandelen.

De Nederlandse brouwer Heineken neemt een belang van 50 procent in de Lagunitas Brewing Company. Dat is de vijfde grootste craft brewer in de VS. Daarmee trekt Heineken de kaart die ook AB InBev en Duvel Moortgat in de VS hanteren.

De Nederlandse multinational maakte geen financiële details van de transactie bekend. De Californische brouwer is bekend van merken als zijn nummer één Lagunitas IPA, Daytime, Sucks, Hop Stoopid en Maximus. Het bedrijf had in het verleden enkele aanvaringen met het gerecht omdat sommige namen verwezen naar de drug marihuana.

Lagunitas werd in 1993 opgericht door Tony Magee. Sinds 2005 hoort het tot de snelst groeiende Amerikaanse brouwerijen. Het bedrijf heeft intussen een tweede productiesite in Chicago, en is bezig aan een derde in de Californische stad Azusa. Dit jaar schat Lagunitas de productie op 1 miljoen hectoliter, vergelijkbaar met Haacht in België.

Net zoals eerder gebeurde bij ons, ruilen steeds meer Amerikanen hun pils in voor een speciaalbier van een zogeheten ‘craft brewer’. Het segment groeit er 15 procent per jaar. Intussen is 1 op de 10 verkochte bieren in de VS een speciaalbier. Ook het Belgische Duvel kocht met Firestone Walker Brewing deze zomer al zijn derde craft brewer in de VS. Duvel hoort intussen tot de top 10 van Amerikaanse speciaalbierbrouwers. Gigant AB InBev lijfde dit jaar al een vierde craft brewer in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud