Heineken schakelt over op groene flesjes

Foto Bloomberg

Heineken schakelt volledig over op groene flesjes. Ook in thuisland Nederland, waar het Heineken-bier al tachtig jaar lang in bruine flesjes te vinden was. Heineken moet er zo'n 100 miljoen flesjes inruilen.

Heineken gaat nu ook in eigen land over stag voor de groene flesjes, die in het buitenland bekend zijn als het keurmerk van Heineken. Naar schatting zullen zo'n 100 miljoen bruine bierflesjes de komende maanden worden ingeruild voor groene flesjes. Heineken is van plan dit supermarkt per supermarkt te doen, of winkel per winkel.

Volgens analisten van ING zal de ruiloperatie 'tientallen miljoenen euro' aan investeringen vragen, een bedrag dat niet is bevestigd door Heineken zelf.

Dat Heineken tot op vandaag bruine flesjes gebruikt in Nederland, komt door het statiegeldsysteem. Bruine flesjes zijn recycleerbaar en kunnen dus door alle brouwers worden gebruikt. Heineken zal nu alleen nog zijn eigen flessen gebruiken, die trouwens iets lichter zijn dan de bruine. Enkele jaren geleden stapte Grolsch ook al over op zijn eigen flessen.

'Buitenlandse medewerkers schrikken zich meestal rot als ze hier in Nederland, de bakermat van Heineken, bruine in plaats van groene flesjes Heineken zien', zei marketingdirecteur Hans Böhm aan de krant De Telegraaf. 'Voor onze marketeers was het een doorn in het oog. Maar vanaf volgend jaar heeft heel de wereld dezelfde Heineken-fles.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud