Heineken verkoopt minder bier dan verwacht

©Bloomberg

Heineken zag de bierverkoop in het eerste kwartaal 1,5 procent aandikken. Dat is minder dan waar analisten op hadden gehoopt. De Nederlandse bierreus handhaaft niettemin zijn jaarprognoses.

Het Nederlandse Heineken, de nummer drie in bier na AB InBev en SAB Miller, verkocht in het eerste kwartaal 38,2 miljoen hectoliter bier, of maar 1,5 procent meer dan een jaar geleden. Financiële analisten hadden volgens Reuters op minstens 40,3 miljoen hectoliter gerekend.

De meerverkoop komt vooral uit Afrika en sommige Europese landen. In Azië deed Heineken het minder goed, net zoals in Rusland. De verkoop in Afrika en het Midden-Oosten steeg met 9 procent. In Europa en ook in de VS kwam de groei op zo'n 2 procent. De Russische markt kromp dan weer met 5 procent.

De omzet van Heineken komt in het eerste trimester op 4,04 miljard euro of 3,4 procent meer dan in 2013. De nettowinst komt op 143 miljoen euro, tegenover 227 miljoen euro een jaar geleden. Eenmalige kosten drukken het cijfer.

Heineken blijft toch bij zijn voorspellingen voor het hele jaar. Heineken gaat er van uit dat het in 2014 een vergelijkbare omzet zal halen als in 2013, maar die zal negatief worden door wisselkoerseffecten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud