Heineken verkoopt verpakkingstak in Mexico

©Bloomberg

Heineken verkoopt zijn verpakkingstak in Mexico, Empaque genaamd, aan Crown Holdings. De transactie heeft een waarde van ruim 1,2 miljard dollar. Na afronding zal Crown Holdings een op de vijf blikjes wereldwijd leveren.

In de bindende overeenkomst die Heineken en verpakkingsspecialist Crown tekenden, wordt Empaque een bedrijfswaarde toegedicht van 933 miljoen euro. Het bedrijf, dat aluminium blikjes, glazen flesjes en kroonkurken maakt, haalde in 2013 een omzet van 495 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 96 miljoen euro.

Door de verkoop, die naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond, heeft Heineken naar eigen zeggen de handen vrij om zich volledig te richten op de productie en de verkoop van bier. Heineken kreeg Empaque in 2010 in handen als onderdeel van de miljardenovername van Femsa Cerveza.

Crown Holdings verwacht dankzij Empaque de op een na grootste leverancier van blikjes in Noord-Amerika te worden met 62 miljard eenheden per jaar. Volgens het bedrijf staat dat gelijk aan 20 procent van de mondiale markt.

Empaque haalt volgens Crown dit jaar met ongeveer 1.500 medewerkers een omzet van circa 700 miljoen dollar (533 miljoen euro) en een bedrijfsresultaat van 150 miljoen dollar.

De analisten van Rabobank vinden de deal alvast een goede zaak voor Heineken. Via de verkoop van niet-kernactiviteiten maakt de Nederlandse brouwer 1,2 miljard dollar aan kapitaal vrij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud