Hof Van Cleve koopt vervolging voor fraude af

Topchef Peter Goossens. ©BELGA

Hof van Cleve, een van de beste restaurants in de wereld, heeft een akkoord bereikt met de Bijzondere Belastinginspectie om zijn jarenlange belastingontduiking te vergoeden.

Dat vernam De Tijd en bevestigt Lieve Fermans, de echtgenote van topchef Peter Goossens en mede-eigenares van het driesterrenrestaurant uit Kruishoutem. Dankzij het akkoord met de fiscus zal het parket zijn zaak tegen het restaurant afsluiten met een minnelijke schikking. Zo ontsnappen Goossens en zijn vrouw aan een strafrechtelijke vervolging.

Peter gaat eens met politici praten. Zij blijven hier het langst tafelen, maar ze mogen de sterrenrestaurants ook eens steunen.
Lieve fermans
Echtgenote Peter Goossens

Het onderzoek naar Hof van Cleve begon vier jaar geleden en bracht aan het licht dat jarenlang een zwarte boekhouding is gebruikt. Welk bedrag met het belastingakkoord gemoeid is, wil Fermans niet zeggen, maar de jongste jaarrekening van Hof van Cleve staat volledig in het teken van de belastingen en de boetes.

Aan de passiefzijde is sprake van 610.000 euro aan belastingschulden die binnen het jaar afgelost moeten worden. Daardoor dook het bekendste restaurant van België in 2014 in de rode cijfers, een schril contrast met de winstcijfers van de vorige jaren. Maar de continuïteit van Hof van Cleve is niet in gevaar.

Goossens’ echtgenote vindt het jammer dat de fiscus en het gerecht ‘de bekendste kop’ hebben geviseerd om de horeca een lesje te leren. ‘We hebben de moed nooit laten zakken en we zijn nu strijdvaardiger dan ooit’, benadrukt Fermans. ‘Maar Peter gaat eens praten met politici. Ze blijven hier het langst tafelen, maar ze mogen de sterrenrestaurants ook eens steunen. Wij hebben niets aan de tegemoetkomingen die gepaard gaan met de invoering van de witte kassa in de horeca. Let op, wij gaan door, maar heel veel restaurants zullen problemen krijgen.’ 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud