Hof van Cleve niet langer bij vijftig beste

Hof Van Cleve, het restaurant van Peter Goossens, behoort volgens Restaurant Magazine niet meer bij de 50 beste restaurants in de wereld. ©BELGA

Op 1 juni maakt het toonaangevende Britse Restaurant Magazine zijn top 50 van de beste 50 restaurants ter wereld bekend. Hof Van Cleve zal daar alvast niet bij zijn. Het restaurant van Peter Goossens tuimelt uit de top 50.

Het vakblad maakte vandaag alvast nummers 100 tot en met 50 bekend. Opmerkelijk: Hof van Cleve, dat in 2013 nog op nummer 25 en vorig jaar op nummer 45 in de lijst stond, tuimelt uit de top 50 en nestelt zich pas op plek 54. Een ander Belgisch restaurant, Hertog Jan, gaat Hof van Cleve net vooraf. Het restaurant van chef Gert De Mangeleer kon wel stijgen, van plaats 65 naar 53. 

Volgende week maandag wordt bekendgemaakt of vijfvoudige winnaar, het Deense restaurant Noma, opnieuw met de titel 'beste restaurant ter wereld' gaat lopen. De afgelopen zes jaar kon Noma telkens de koppositie veilig stellen, in 2013 ging het Spaanse El Celler de Can Roca hen vooraf.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud