InBev-belg investeert fors in Douwe Egberts

©IMAGEGLOBE

Alexandre Van Damme, een van de belangrijkste Belgen achter de bierreus AB InBev, legt minstens enkele honderden miljoenen euro op tafel bij de overname van de koffiegroep Douwe Egberts door het Duitse JAB. Dat vernam De Tijd.

Joh A Benckiser (JAB) biedt 12,50 euro per aandeel DE Master Blenders (Douwe Egberts). Daarmee wordt de koffiebrander gewaardeerd op 7,5 miljard euro. Maar de Duitse groep is niet alleen. Ze wordt gesteund door vier mede-bieders, waaronder de vennootschap Société Familiale d`Investissements.

Achter die Luxemburgse NV schuilt de InBev-belg Alexandre Van Damme. Zijn rol in de koffiedeal is niet te onderschatten: getuige daarvan het zitje dat hij zal krijgen in de raad van bestuur van Douwe Egberts. Volgens onze informatie heeft hij zelfs enkele honderden miljoen geïnvesteerd in de transactie. Op het totale overnamebedrag van 7,5 miljard leggen de bieders 4,9 miljard kapitaal ('equity') op tafel.

Bier en koffie

De link met AB InBev is in de transactie rond Douwe Egberts sterk aanwezig. Zo is voormalig AB InBev-voorzitter Peter Harf partner en bestuurder bij JAB. Harf zal, als het bod slaagt, ook in de raad van bestuur van de koffiegroep gaan zetelen.

Lees morgen meer over de instap Van Damme in Douwe Egberts in De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud