Industriële bakkerij in Londerzeel in vlammen opgegaan

©Herman Wouters/Hollandse Hoogte

De grote brand die woensdagavond uitbrak bij de industriële bakkerij Lantmännen Unibake in Londerzeel, het vroegere Pastridor, is onder controle. Een groot deel van het bedrijf is in vlammen opgegaan, maar er zijn geen slachtoffers.

In de industriële bakkerij Lantmännen Unibake in Londerzeel ontstond woensdagavond vuur in een vrachtwagen, dat oversloeg naar een tweede vrachtwagen en daarna naar het bedrijfsgebouw zelf. Het vuur breidde zich snel uit. Toen een ammoniaktank riskeerde te ontploffen, en ook de omliggende bedrijven dreigde in brand te zetten, kondigde de Vlaams-Brabantse provinciegouverneur Lodewijk De Witte het provinciaal rampenplan af.

Het vuur was donderdagmorgen onder controle, maar de brandweer zou nog de hele dag nablussen. Een groot deel van het bedrijf is in de vlammen opgegaan, maar er zijn geen slachtoffers gevallen. Een nieuwbouw met koelcellen, is niet aangetast; ook de omliggende bedrijven ondervonden uiteindelijk geen schade.

De rook die door het vuur veroorzaakt werd, is ook niet giftig gebleken, zo meldde gouverneur De Witte donderdagochtend. De provinciale fase van het rampenplan is intussen opgeheven. Verschillende wegen rond het industrieterrein blijven donderdagochtend afgesloten.

Het Deense bedrijf Lantmännen Unibake nam de Belgische bakkerijgroep Belpan in 2006 over, inclusief de fabriek van Pastridor in Londerzeel. In die fabriek worden onder meer broodjes en croissants om af te bakken gemaakt. Er werken ongeveer 70 mensen. De drie Belgische vestigingen van Lantmännen Unibake haalden in 2013 een omzet van 131 miljoen euro. 

De voorbije weken gingen verschillende Vlaamse bedrijven in vlammen op, onder meer  de vestiging van Lotus Bakeries in Meise.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud