Just Eat Takeaway overweegt ook boodschappen te leveren

Jitse Groen, de CEO van Just Eat Takeaway.com, zag de groei voor het vierde kwartaal op rij versnellen. ©BELGAIMAGE

De maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com bekijkt de mogelijkheid om naast maaltijden ook boodschappen te bezorgen. Tests zijn bezig, bevestigt topman Jitse Groen.

 Het is volgens Jitse Groen nog maar de vraag of de bezorging van boodschappen voor Just Eat Takeaway levensvatbaar is, aangezien er veel spelers zijn die deze markt willen betreden. 'Maar dat betekent niet dat we het voorstel niet leuk vinden, het is alleen niet iets waar we veel geld in willen stoppen', zei hij tijdens een toelichting van de eerste kwartaalcijfers. 'We doen wat tests, maar je moet niet verwachten dat we in deze sector tot het uiterste gaan, want het is niet onze sector.'

 In België, waar het fietskoerierbedrijf bekend is als Takeaway.com, hebben concurrenten als Uber Eats en Deliveroo de voorbije maanden al samenwerkingen opgestart met supermarktketen Carrefour voor levering van boodschappen in sommige regio's.

Groeien als kool

Intussen blijft Just Eat Takeaway.com zijn groei versnellen. De orders klokten in het eerste kwartaal af op 200 miljoen, of 78 procent meer dan een jaar eerder. In maart bij de voorstelling van de jaarcijfers had Jitse Groen nog een groei van 42 procent voorspeld. Het is al het vierde kwartaal op rij dat de groep een groeiversnelling registreert. Door de pandemie zit de vraag naar maaltijden die aan huis worden geleverd stevig in de lift.

250.000
Restaurants
Just Eat Takeaway.com werkt wereldwijd samen met 250.000 restaurants.

De sterkste groei registreerde Just Eat Takeaway.com in het Verenigd Koninkrijk, waar het een jaar geleden Just Eat overnam voor 7,2 miljard euro. Daar steeg het aantal bestellingen de voorbije drie maanden met 96 procent naar 63,8 miljoen.

België

In Duitsland was er een groei met 77 procent (39,2 miljoen) en in Nederland met 53 procent (15,3 miljoen). Voor België zijn geen aparte cijfers beschikbaar. Ons land maakt deel uit van 'rest of the world', waar er een groei was met 64 procent (54,2 miljoen).

Just Eat Takeaway.com koppelt bijna 250.000 restaurants aan bestelgrage eindklanten. Vorig jaar haalde het uit 588 miljoen bestellingen een omzet van net geen 2,4 miljard euro. Daarop werd een verlies geboekt van 151 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud