Advertentie

Kim Clijsters investeert in sportvoeding

Kim Clijsters. ©BELGA

De gewezen tennisvedette stapt in het kapitaal van de ex-Omega Pharma-dochter Innerme van de triatleet Dirk Baelus.

Kim Clijsters is al sinds 2012 gestopt met toptennis, maar ze komt toch nog af en toe in het nieuws, onder meer met zakelijke projecten. Woensdag raakte bekend dat ze in het kapitaal stapt van de Hasseltse vennootschap Organic Sports Food.

Dat is de vennootschap achter Innerme, de producent van sportvoeding- en drankjes die werd opgericht door de triatleet Dirk Baelus. Het nieuws werd gemeld door de kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en staat ook op de website van Innerme. Een akte in het Staatsblad leert dat het gaat om een investering van 100.000 euro.

Omega Pharma

Innerme maakt energierepen en -drankjes, proteïneproducten en gels. Nevenproducten zijn boeken en kledij. Het bedrijf kwam in 2014 in het nieuws toen Baelus het verkocht aan het farmabedrijf Omega Pharma van Marc Coucke. Na de verkoop van Omega Pharma aan het Amerikaanse Perrigo kocht Baelus het terug. Baelus' verhaal spreekt bovendien tot de verbeelding omdat hij het van cafébaas, roker en drinker tot een vrij succesvol triatleet bracht.

Kim Clijsters was als topsportster al vertrouwd met de producten van Innerme. Ze zal niet enkel fungeren als aandeelhoudster, maar het merk ook actief promoten als ambassadeur.

De omzet van Organic Sports Food is niet meteen bekend. In het verlengde boekjaar tot eind juni 2018 was er een nettoverlies van ruim 100.000 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud