Komt Burger King naar ons land?

©Bloomberg

Twee mysterieuze tweets doen vermoeden dat de Amerikaanse fastfoodketen naar ons land komt. Maar ze falen grandioos in het creëren van een buzz. Een Twittergrap of niet?

De eerste tweet bestond uit niet meer dan een foto van een hamburgerbroodje met daarop het getal 15. De mededeling was '15 mei'. De tweede tweet luidde 'Follow and retweet to get your free Whopper' ('volg en retweet om een gratis Whopper te krijgen'). Beide tweets werden aangevuld met de hashtag #BurgerKingBelgium.

May 15. #BurgerKingBelgium pic.twitter.com/9nwAhG7znA— Burger King Belgium (@BurgerKingBE) 23 april 2014

Daardoor ging de bal aan het rollen. Zij het in heel beperkte mate, Burger King Belgium telt op Twitter nog maar 218 volgers. Zou een multinational als Burger King met diepe marketingzakken niet veel meer buzz creëren, mocht het een verrassingsaankondiging plannen? De kans bestaat dus dat het om een valse account gaat. Bij de keten was niemand bereikbaar voor commentaar.

Twee jaar terug doken al berichten op dat Burger King naar België zou komen. Die geruchten bleken uiteindelijk onjuist. Dunkin' Donuts, de Amerikaanse keten voor koffie en gebak, komt in elk geval wel - weten we sinds vorige week.

Concurrentie

In België zou Burger King te maken krijgen met zware concurrentie. Ons land kent immers al twee vaste waarden op vlak van fastfoodketens. Quick is al jaren de nummer 1 in de snelrestauratiesector. En ook McDonald's België doet het goed. Die keten opende in 2013 nog drie nieuwe winkels en zit nu op een totaal van 67.

Whopper

Burger King opende zijn eerste winkel in 1954 in Florida. Zijn bekendste hamburger is de 'Whopper', die als een van de lekkerste ter wereld wordt bestempeld. De sandwich bestaat uit rundsvlees, mayonaise, sla, tomaat, ketchup, ui en augurk op een broodje met sesamzaad.

Onder andere Carlos Sicupira en Alexandre Van Damme, beide bekend als aandeelhouders van brouwerijketen AB InBev, zijn bestuurder bij het Amerikaanse bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud