Kwijnend Actimel kost Danone 75 banen

De fabriek in Rotselaar produceert vooral Actimel - Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

De Franse voedingsgroep Danone gaat zijn fabriek in Rotselaar herstructureren. Daarbij staan 75 banen op de tocht. Het bedrijf wijst met een beschuldigende vinger naar de economische crisis, die op de volumes weegt.

De fabriek in Rotselaar staat vooral in voor de productie van Actimel, en voert 90 procent van zijn productievolumes uit naar andere Europese landen. De economische crisis laat echter zijn sporen na. Sinds 2009 is er sprake van een volumedaling van 35 procent.

Danone heeft die situatie proberen op te vangen door de productie terug te schroeven. Zo werd de weekendproductie stilgelegd en werd ook gesnoeid in de andere productielijnen.

Daardoor kampt de fabriek met een personeelsoverschot. Dat werd tot dusver opgevangen met tijdelijke werkloosheid. Maar nu ziet Danone geen andere optie meer dan een meer structureel ingrijpen. 

Het gevolg is dat 75 banen van de in totaal 307 bedreigd zijn. Het personeel werd daar dinsdag over ingelicht tijdens een ondernemingsraad. Nu worden de gesprekken opgestart met de sociale partners. Danone benadrukt dat de vestiging in Rotselaar 'een belangrijke industriële site is' voor het bedrijf, en met de herstructurering 'de activiteiten in optimale omstandigheden wil verderzetten'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud