La Lorraine bouwt fabriek in Rusland

Guido Vanherpe, de CEO van La Lorraine. ©Brecht Van Maele

De Belgische industriële bakker La Lorraine bouwt een nieuwe fabriek in Rusland.

La Lorraine heeft in Centraal- en Oost-Europa al drie sites waar diepgevroren bakkerijproducten van de band rollen. Daar komt een vierde bij.

De regio is - na België - de tweede thuismarkt van het Oost-Vlaamse bedrijf. Het bedrijf begon er zijn expansie eind jaren negentig en is er intussen marktleider in zijn branche.

Een deel van het investeringsbudget voor dit jaar is ook aan de kant gezet voor de ombouw en de modernisering van de bakkerijfabriek in ons land, in Erpe-Mere. De vernieuwde site zal in 2022 operationeel zijn.

La Lorraine, dat nog altijd voor 100 procent een familiaal bedrijf is, maakt zich op voor verdere groei. Vorig jaar kende het bedrijf een dip, na jarenlang 8 à 10 procent per jaar te zijn gegroeid. De omzet zakte door de pandemie met 12 procent naar 744 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) kreeg een tik van 21 procent. De nettowinst ging nog forser onderuit (3,7 miljoen euro).

Het bedrijf levert onder meer verse en diepgevroren bakkerijproducten aan supermarkten, horecazaken en winkels. Dat varieert van brood en ciabatta tot bijvoorbeeld sandwiches, patisserie, croissants, donuts en worstenbroodjes. La Lorraine is bovendien eigenaar van Panos en Deliway, waarvan er zo’n 400 winkelpunten zijn, vooral in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud