Gault&Millau roept Limburger Bert Meewis uit tot chef van het jaar

Bert Meewis, de chef van restaurant Slagmolen in Oudsbergen. ©Kris Vandamme

De nieuwe restaurantgids van Gault&Millau roept Hof van Cleve en Bon-Bon uit tot beste restaurants van België.

Bert Meewis wordt door de restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot chef van het jaar 2020. De Limburger baat restaurant Slagmolen uit in Opglabbeek, een deelgemeente van Oudsbergen.

Meeuwis serveert volgens de jury goede, klassieke maaltijden. 'Met Bert Meewis als chef van het jaar kiezen we voor een keukenaanpak waar expertise, sereniteit, doelgerichtheid en een scherpe focus centraal staan. De goed uitgevoerde en opgefriste klassieke keuken is al een paar jaar helemaal terug en blijft ontzettend geliefd bij het Belgische publiek', klinkt het. Ook Sabato-recensent Jan Scheidtweiler was zeer lovend tijdens een bezoek in 2017. 'Groots in zijn eenvoud', luidde het oordeel toen. 

Peter Goossens

De 50-jarige chef-kok krijgt van de jury 18 op 20, net als vorig jaar. Daarmee schurkt hij aan tegen de hoogste score van 19,5 op 20. Die wordt al enkele jaren behaald door Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruishoutem.

De restaurants die dit jaar het hardst stijgen, zijn Boury, Le Coq aux Champs, La Paix, Bozar-restaurant, Vrijmoed, Kamo, 't Korennaer, Schatteman, Sir Kwinten en Willem Hiele.

Hoeveel zij - en andere toprestaurants - scoren, lees je hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud