Advertentie

McDonald’s lanceert vegetarische burgers

©AFP

Onder de verzamelnaam McPlant voegt de fastfoodketen McDonald’s een reeks vleesvrije alternatieven toe aan zijn menu.

'McPlant komt er exclusief voor en door McDonald's', zegt Ian Borden, de voorzitter van de internationale tak. De nieuwe producten zouden volgend jaar al op een aantal markten gelanceerd worden, al gaf McDonald's niet mee waar precies.

De vleesvervangers die McDonald's onder McPlant aanbiedt, zijn onder meer een hamburger op basis van plantaardige ingrediënten, vervangers voor kippenvlees en ontbijtbroodjes.

Het aandeel van de nepvleesproducent Beyond Meat kreeg maandag prompt een tik. Het daalde met net geen 10 procent. Hoewel McDonald's jarenlang de boot van vleesvervanger afhield, begon het vorig jaar met Beyond Meat een proefproject in Canada. In 28 filialen in de provincie Ontario zette McDonald's de zogenaamde PLT-burger van Beyond Meat op het menu: plant, sla en tomaat. Het project werd begin dit jaar stopgezet.

De interesse in vleesvrije producten zit al een tijd in de lift. Een van de aandeelhouders van Impossible Foods, de grote concurrent van Beyond Meat, is Microsoft-stichter Bill Gates. Hij investeerde in 2017 75 miljoen dollar in de start-up. Voor de fastfoodketen Burger King ontwierp Impossible Foods vorig jaar de Impossible Whopper - op de Europese markt heet die de Rebel Whopper - een vegetarische burger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud