Advertentie

McDonald's plant 50 nieuwe Belgische restaurants

McDonald's deed er 43 jaar over om 100 Belgische zaken te openen en wil daar nu in vijf jaar tijd 50 aan toevoegen. ©BELGAIMAGE

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's opent donderdag zijn honderdste Belgische restaurant. 'In de komende vijf jaar komen er 50 nieuwe restaurants bij. Die zijn goed voor 2.500 nieuwe jobs', zegt topman Stijn Heytens.

McDonald's wil fors uitbreiden in België. Het investeert 192 miljoen euro in de uitbreiding van zijn aantal Belgische restaurants met de helft. McDonald's deed er 43 jaar over om 100 Belgische zaken te openen en wil daar in vijf jaar 50 aan toevoegen.

'De nieuwe zaken komen in het hele land', zegt Stijn Heytens, de topman van McDonald's België. 'Uit ons onderzoek blijkt dat er op veel locaties potentieel is.'

Nieuwe jobs

De nieuwe zaken zijn goed voor 2.500 nieuwe jobs. Vandaag werken 5.716 mensen in de Belgische McDonald's-restaurants.

De nieuwe zaken komen in het hele land.
Stijn Heytens
Directeur McDonald's België

Met zijn nieuwe plannen gaat McDonald's nog een stap verder dan in de voorbije jaren. Dit jaar openden zes nieuwe zaken de deuren, in 2020 ging het om negen vestigingen. Het aantal personeelsleden steeg sinds 2015 door de nieuwe restaurants met bijna 2.500.

McDonald's kondigt zijn plannen aan in moeilijke tijden. Net als andere horecazaken ziet het bedrijf af door de coronacrisis. Heytens wil niets kwijt over de financiële situatie van het bedrijf. 'Het jaar is nog niet ten einde en we zijn beursgenoteerd', zegt hij. Eerder zei het bedrijf dat de omzet en de winst in 2020 daalden, maar dat McDonald's in België nog steeds winst maakte.

De expansieplannen van McDonald's tonen aan dat voorlopig geen einde komt aan de groei van fastfood in België. De ketens Burger King en KFC maakten hun intreden in de voorbije jaren en openden tientallen restaurants. Ook de nieuwe keten O'Tacos opende 50 restaurants en blijft nieuwe zaken openen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud