McDonald's vervolgt oud-CEO na leugens over affaires

Volgens de raad van bestuur heeft ex-topman Steve Easterbrook niet de waarheid verteld over zijn affaires. ©AFP

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald's sleept zijn oud-CEO Steve Easterbrook voor het gerecht.

Eind 2019 werd Easterbrook op straat gezet voor een relatie met een van zijn ondergeschikten. De topman vertelde de raad van bestuur dat hij met een vrouwelijke collega samen was en dat die relatie zich beperkte tot het sturen van berichten en filmpjes.

Nu blijkt dat de topman de raad van bestuur destijds voorgelogen heeft. Hij zou in het jaar voor zijn ontslag met zeker drie collega's een seksuele relatie gehad hebben. In zijn bedrijfsmail werden tientallen seksueel expliciete foto's, video's en ander bewijs van de relaties gevonden.

Bovendien zou hij een van de medewerksters waarmee hij een relatie had aandelen ter waarde van honderdduizenden dollars toegekend hebben, én bewijzen vernield hebben. Dat alles is te lezen in een document dat aan de Amerikaanse beurswaakhond bezorgd is.

Omdat McDonald's hem geen ontslagvergoeding had toegekend als het dat had geweten, wil het bedrijf de aandelen en andere compensatie die de voormalige topman mocht houden - een pakket ter waarde van meer dan 40 miljoen dollar - terug. Ook wil McDonald's voorkomen dat Easterbrook opties op aandelen kan nemen of dat hij zijn aandelen kan verkopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud