Michel Moortgat brengt VS-ervaring in bestuur Lotus

Michel Moortgat, de CEO van de brouwerij Duvel Moortgat.

De CEO van de brouwerij Duvel Moortgat wordt voorgedragen als nieuwe onafhankelijke bestuurder bij de koekjesbakker Lotus. Moortgat vervangt Dominique Leroy.

Lotus Bakeries voert een kleine wijziging door in zijn raad van bestuur. Proximus-CEO Dominique Leroy wordt na 9 jaar als bestuurder met lof uitgezwaaid. In haar plaats komt Michel Moortgat, de CEO van Duvel Moortgat.

Door de bestuurswissel zakt het aantal vrouwen in de raad van bestuur van Lotus Bakeries van vier naar drie op een totaal van tien. Daarmee zit Lotus opnieuw onder de grens van één derde bestuurders van het andere geslacht, een regel waaraan het binnenkort zal moeten voldoen.

Verenigde Staten

De keuze voor Moortgat is waarschijnlijk vooral gedreven door zijn uitstekende kennis van de Amerikaanse markt. Onder de leiding van Michel Moortgat groeide de VS uit tot de grootste afzetmarkt voor speciaalbieren van de brouwer uit Puurs.

De familiale brouwer, die een paar jaar geleden de beurs de rug toekeerde, scoort bij Amerikaanse bierliefhebbers met Duvel en andere eigen bieren, maar nam ook enkele lokale craft brewers over. Duvel Moortgat heeft nu drie brouwerijen in het land: Duvel Ommegang in New York, Boulevard in Kansas en Firestone Walker in Californië.

Biscoff

Ook voor Lotus Bakeries worden de Verenigde Staten steeds belangrijker.  Lotus heeft er speculoos al jaren geïntroduceerd als Biscoff, het koekje voor bij de koffie, en kreeg er ook al speculoospasta (Biscoff Spread) in de rekken van grote retailers als Wal Mart.

Voor speculoos, het paradepaardje van de Oost-Vlaamse voedingsgroep zijn de VS al de belangrijkste markt. Als alle andere soorten koekjes worden meegerekend blijft België de eerste markt.

De top van Lotus Bakeries gaf in 2017 de eerste spadesteek voor een speculoosfabriek in North Carolina.

Op dit moment schakelt Lotus een versnelling hoger in de States met de bouw van een lokale productiefaciliteit in Mebane (North Carolina). Als de fabriek volgend jaar klaar is, wordt het de eerste speculoosfabriek voor de groep buiten België. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud