Advertentie

Miko verwent belegger met hoger dividend

Frans Van Tilborg, de CEO van koffiebedrijf Miko ©Wim Kempenaers (WKB)

De Kempense koffie- en kunststoffengroep Miko verhoogt net als vorig jaar het dividend met 10 procent, tot 1,87 euro bruto.

Miko haalde in 2018 een omzet van 209,9 miljoen euro, of 2,5 procent meer dan een jaar eerder. De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde wel met bijna 12 procent tot 25,6 miljoen euro en de winst voor belastingen met 18 procent, tot 12,7 miljoen euro.

Die dalende rentabiliteitscijfers zijn volgens de koffiegroep evenwel te wijten aan eenmalige factoren, die onder meer te maken hebben met de overname van het Deense koffieservicebedrijf Maas in juli 2018. Filter je die weg, dan hield de bedrijfskasstroom stand en steeg de nettowinst met meer dan 8 procent.

De twee segmenten van Miko, koffieservice voor de buitenhuismarkt en de productie van kunststofverpakkingen voor de voedings- en gezondheidsindustrie, groeien qua omzet naar elkaar toe. Het koffiesegment steeg met 2 procent tot 110,3 miljoen euro, het kunststofsegment met 3 procent tot 99,6 miljoen euro.

De warme zomer maakte dat er minder koffie gedronken werd dan verhoopt.

Brexit

Miko deed vorig jaar niet alleen in Denemarken, maar ook in Noorwegen en het VK een overname. Die zullen, samen met een groot contract en een veelbelovende investering in het kunststofsegment, 'de resultaten van 2019 een duw in de rug geven.'

'Het effect van de brexit daarentegen, blijft een beetje 'koffiedik' kijken', grapt Miko.

De voorgestelde dividendverhoging voor 2018, met 10 procent tot 1,87 euro bruto, is volgens CEO Frans Van Tilborg 'een blijk van het vertrouwen in de toekomst.' Hij wijst erop dat Miko al jaren een dubbelcijferige dividendgroei realiseert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud