Advertentie
Advertentie

Miko wordt baas bij Nederlandse concurrent

CEO Frans van Tilborg verkocht in de lente de plasticfabrieken van Miko, goed voor de helft van de groepsomzet. ©katrijn van giel

Het Turnhoutse beursgenoteerde koffiebedrijf Miko neemt zijn Nederlandse concurrent Maas over. Die was - voor corona - goed voor 70 miljoen euro omzet.

Nog geen halfjaar nadat de kantoorkoffiemaker Miko een kwart van de aandelen van Maas had gekocht, neemt hij het bedrijf helemaal over. Het koffiebedrijf van de familie Michielsen heeft nu 92 procent van de aandelen van Maas in handen. De rest verkoopt het investeringsfonds Nimbus aan de directie van Maas. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met deze participatie zetten we Miko nog veel sterker op de kaart van Nederland.
Frans van Tilborg
CEO Miko

Het Eindhovense Maas was voor corona goed voor 70 miljoen euro omzet. Het bedrijf plaatst koffiemachines en andere verkoopautomaten bij vooral grote bedrijven, openbare instellingen en universiteiten. Het levert koffie, melk, thee, warme chocolade, maar ook frisdranken, snacks, en gezonde tussendoortjes.

'Met deze participatie zetten we Miko nog veel sterker op de kaart van Nederland', zegt Miko-CEO Frans van Tilborg, die via zijn moeder afstamt van de oprichter van Miko. 'Wegens de taal, de korte geografische en culturele afstand tussen Miko en Maas zijn op termijn ongetwijfeld opbouwende synergieën mogelijk.'

Plastic verkocht

Begin april kondigde Miko aan dat het voortaan focust op zijn koffieactiviteiten, goed voor jaarlijks 94 miljoen euro omzet. De fabrieken die plastic verpakkingen maken voor onder andere voedingsbedrijven als Unilever, verkoopt Miko aan het Duitse Paccor.

Met het geld dat de overname oplevert - 110 miljoen euro - en het geld dat het niet langer moet investeren in zijn plasticfabrieken wil Miko nieuwe overnames betalen in de koffiesector. De volledige overname van Maas stond op het verlanglijstje. Miko mikt op nog meer overnames in Europa en broedt op plannen om een nieuwe koffiefabriek te bouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud