Milcobel neemt Brusselse kaasdistributeur over

Milcobel opende in oktober 2011 een nieuwe kaasfabriek in Moorslede - Foto Lieven Van Assche ©Lieven Van Assche

Milcobel, de grootste zuivelcoöperatie in België, neemt de kaasgroothandel Heremans uit Ternat over. Dat bevestigen beide bedrijven.

Heremans, naar eigen zeggen de Belgische specialist voor de distributie van premium kaasspecialiteiten voor de Brusselse agglomeratie en aanpalende provincies, werd opgericht in 1969 en draait een omzet van 9 miljoen euro. 

Volgens Milcobel, dat via Jan Dupont NV en Camal SA al actief is in het versnijden, verpakken en verhandelen van kaas, zal de overname 'de kaasservice naar de klanten vergroten.'

'De samensmelting met Heremans zorgt voor een uitgebreide kennis van en toegang tot kaasspecialiteiten een een excellente competentie in de logistiek van aanvoer en distributie', aldus de coöperatieve in een persbericht.

Micobel werkt al jaren aan een zogenaamd Kaasmasterplan, dat het aandeel van kaas in zijn melkverwerking moet verhogen. Tegen 2016 moet tot 60 procent van de inkomende melkstroom verwerkt worden in kaas. Momenteel is dat nog 36 procent. In het kader van dat plan, wordt onder meer de kaasfabriek in Langemark omgevormd naar een van de grootste mozzarellaproducenten van Europa.

De overname van Heremans kadert in de investeringen van Milcobel in zijn kaasdistributie. Om over een sterk distributiekanaal te beschikken, verdeelt de groothandel van Milcobel, Jan Dupont NV, immers ook kazen van andere bedrijven.

Milcobel is met 3.000 coöperant-melkveehouders en een omzet van ruim 800 miljoen euro de grootste Belgische zuivelgroep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud