Moeder van Tiense Suiker sluit Antwerps kantoor

Een beeld uit een reclamecampagne van Tiense Suiker, een onderdeel van Südzucker. ©RV DOC

Het exportkantoor gaat dicht omdat Südzucker zich meer gaat toeleggen op de Europese Unie.

Het Duitse concern Südzucker , de grootste suikerproducent ter wereld en bij ons de groep boven Tiense Suiker, gaat zijn Antwerps verkoopkantoor voor wereldwijde verkoop buiten de Europese Unie sluiten. De aankondiging van het bedrijf past in zijn strategie om zich te focussen op verkoop in de EU.

Het kantoor is een onderdeel van de tradingdivisie Hottlet Sugar Trading van Südzucker. Er werken meer dan tien mensen, maar hoeveel juist is niet meteen bekend. Een zegsvrouw van het kantoor verkoos dinsdag geen commentaar te geven. Mogelijk kan een deel van het personeel wel elders in de groep aan de slag.

Deregulering

De EU dereguleerde haar suikermarkt in 2017, door af te stappen van gegarandeerde minimumprijzen en productiequota. Daardoor kregen de Europese producenten meer vrijheid om te groeien en uit te voeren, maar dat had een keerzijde: ze werden blootgesteld aan de lage prijzen op de wereldmarkt.

De wereldsuikerprijzen bereikten eind vorig jaar door een te groot aanbod het laagste peil in tien jaar. Sindsdien hebben ze zich wat hersteld. Toch besloot Südzucker zijn blootstelling aan de lage tarieven te verminderen en zich minder toe te leggen op uitvoer buiten Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud