Mondelez verkoopt Côte d'Or-fabriek Halle aan Barry Callebaut

Vloeibare chocolade in een fabriek van Barry Callebaut ©rv

De fabriek blijft Côte d'Or-producten maken, maar gaat ook extra chocolade leveren aan Mondelez. De 300 werknemers kunnen aan de slag blijven.

Barry Callebaut maakt de overname van de chocoladefabriek van Mondelez International bekend in een persbericht. Volgens het bedrijf is er geen impact op de tewerkstelling. De 300 werknemers blijven in dienst. De komende drie jaar zal Barry Callebaut bekijken hoe het de vestiging in Halle integreert in zijn netwerk.

Met de fabriek in Halle erbij breidt Barry Callebaut zijn productiecapaciteit in België uit. De Zwitserse groep kan zo beter inspelen op de groeiende vraag naar Belgische chocolade. 'Over de jongste vijf jaar groeide de productie in onze fabriek in Wieze met meer dan 15 procent', zegt Dirk Poelman, de operationeel directeur (COO) van Barry Callebaut Group. 'We hadden nood aan extra capaciteit om aan de wereldwijde vraag naar Belgische chocolade te voldoen.'

Côte d’Or

Barry Callebaut zal in Halle een aantal consumentenproducten die Mondelez er vandaag maakt, blijven produceren onder een dienstenovereenkomst. Het gaat voornamelijk om producten van het merk Côte d’Or, dat eigendom blijft van Mondelez.

Daarnaast sluit Barry Callebaut een langetermijnovereenkomst voor de levering van een bijkomende 30.000 ton vloeibare chocolade per jaar aan Mondelez. De chocoladeproducent is al een belangrijke leverancier aan Mondelez. Dat strategische partnerschap wordt nog versterkt.

Het is de bedoeling dat de transactie afgerond is tegen eind dit jaar. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Snoepmastodonten

Met een jaaromzet van 6,2 miljard Zwitserse frank (5,6 miljard euro) en meer dan 50 productievestigingen is Barry Callebaut een van de toonaangevende chocoladeproducenten in de wereld. Bij de groep werken ruim 9.000 mensen. In België heeft Barry Callebaut vestigingen in Wieze, Thimister-Clermont (provincie Luik) en Heule (nabij Kortrijk).

De Amerikaanse producent van zoete en zoute snacks Mondelez International is een flinke maat groter: de omzet bedroeg vorig jaar ongeveer 30 miljard dollar. In België behoudt Mondelez nu nog twee fabrieken, in Herentals en Namen, en het hoofdkantoor in Mechelen. In april raakte bekend dat Mondelez in ons land 82 bediendejobs schrapt in het kader van een internationale reorganisatie, in hoofdzaak in Mechelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud