Advertentie
opmerkelijk

Muur van Filou-bier verspert ingang Vlaams Parlement

Een vorklift zet 400 bakken Filou-bier voor de deur van het Vlaams Parlement.

Met de actie wou brouwerij van Honsebrouck uit Izegem de nieuwe Vlaamse regering graag filou-citeren.

Brouwerij Van Honsebrouck uit Izegem heeft donderdagmorgen in alle vroegte 400 bakken Filou-bier neergepoot voor de deur van het Vlaams Parlement.

Op de bakken hing een boodschap voor de kersverse Vlaamse regering: 'Na wat gebeuk links en rechts kwamen ze toch tot een akkoord. Daarom gaven ze elkaar gisteren vol liefde het jawoord! Ge-filou-citeerd met jullie Vlaamse huwelijk N-VA, CD&V, Open VLD!' De nieuwe regering ging woensdag officieel van start.

Opfleuren

Dit is het huwelijk van het jaar, daar trekken we graag alle registers voor open.
Xavier Vanhonsebrouck
Zaakvoerder brouwerij Vanhonsebrouck

Volgens zaakvoerder Xavier Van Honsebrouck past het bij een trouwpartij dat vrienden de woning van het jonge echtpaar versieren. 'Daarom hebben we de toegangspoort langs de Hertogstraat opgefleurd - of beter: geblokkeerd - met een van onze topbieren', zei hij tegen de Krant van West-Vlaanderen. 'Dit is het huwelijk van het jaar, daar trekken we graag alle registers voor open.'

Veel hinder leverde de actie niet op. De vorklift die de bakken rond 6 uur voor de deur zette, haalde ze even later weer weg.

Het is niet de eerste keer dat een brouwerij in het nieuws komt met een politieke actie. Deze zomer werkte AB InBev zich in de kijker tijdens de federale onderhandelingen. Het liet toen gele bakken bier leveren bij de PS en rode bij de N-VA.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud