Advertentie
Advertentie

Nederland grootste bierexporteur in Europa

De belangrijkste afzetmarkt voor Europees bier waren vooral de Verenigde Staten, waar 1,1 miljard liter terecht kwam. © /Hollandse Hoogte

Volgens cijfers van Eurostat is Duitsland de grootste bierproducent, maar Nederland de grootste exporteur van Europa.

Elke eerste vrijdag van augustus vieren bierbrouwers wereldwijd Bierdag. Om die dag kracht bij te zetten, publiceerde Eurostat cijfers over de Europese biermarkt. Het meldt dat er vorig jaar 39 miljard liter bier geproduceerd werd in de EU. Dat is 400 miljoen liter meer dan in 2015. Omgerekend, komt dit neer op 76 liter per Europeaan.

Duitsland neemt het merendeel daarvan voor zijn rekening met 8,3 miljard liter. België staat op de zesde plaats na Nederland met 2,3 miljard liter bier. Nederland is dan weer de grootste bierexporteur in Europa. Onze noorderburen stuurde maar liefst 1,9 miljard liter bier naar het buitenland in 2016. In zijn kielzog komen Duitsland en België na, met resp. 1,7 miljard en 1,5 miljard liter.

De belangrijkste afzetmarkt voor Europees bier waren vooral de Verenigde Staten, waar 1,1 miljard liter terecht kwam. Daarnaast vallen ook de Aziatische landen China, Zuid- en Noord-Korea en Taiwan op die resp. 525 miljoen, 117 miljoen en 101 miljoen liter afnamen, goed voor 23 procent van alle export.

De import valt daarentegen in het niets bij die cijfers. Mexico verzorgt met 180 miljoen liter de helft van de importen met merken zoals Sol, Desperado en Corona. Op de tweede plaats van toeleveranciers staat Servië met 50 miljoen liter. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud