Nieuwe acties mogelijk bij AB InBev na Nieuwjaar

©Siska Vandecasteele

Het sociaal overleg bij brouwer AB InBev is donderdag afgesprongen. Dat meldt de christelijke vakbond. Nieuwe acties bij de brouwer zijn mogelijk na Nieuwjaar.

Bij de brouwreus is al een tijd een sociaal conflict bezig. Als gevolg organiseerden de vakbonden blokkades van de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden de voorbije weken.

Over een deel van het conflict, met name over de syndicale eis voor een verbetering van de werkzekerheids- en inkomensgarantie bij ontslagen om economische redenen, werd een akkoord bereikt tussen bonden en directie.

Over andere dossiers was dat niet het geval, aldus vakbondssecretaris Kris Vanautgaerden (ACV Voeding en Diensten). Onder meer over meer koopkracht en werkbaar werk bij AB InBev en de problemen met de loonadministratie was er nog overleg. Dat overleg, aldus Vanautgaerden, is donderdag opgeblazen. 'De directie had onvoldoende mandaat. Het overleg is gestopt.'

De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend. Nieuwe acties zullen moeilijk tegen te houden zijn indien de directie bij haar standpunt blijft, waarschuwt de vakbond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud