Nieuwe overname voor Gentse hondenbrokkenfamilie

United Petfood maakt droge voeding voor honden en katten. ©REUTERS

United Petfood rijgt de overnames aan elkaar. De dierenvoedingfabrikant, deels in handen van Waterland, breidt uit in Nederland.

United Petfood, een Gents familiebedrijf dat droge honden- en kattenvoeding maakt, neemt de Nederlandse sectorgenoot Jonker Petfood over. Financiële details over de deal geeft het bedrijf niet.

Groei

'De overname van deze productievestiging past in de geplande groeistrategie', zegt het bedrijf in een mededeling. De fabriek in Waalwijk wordt de veertiende productiesite van United Petfood, en de derde in Nederland, na de overname van IAMS eind maart, een ander Nederlands merk van dierenvoeding. 'Ons netwerk van productiesites creëert niet alleen flexibiliteit, maar laat ons ook toe de productie dichter bij onze klanten te brengen', zegt de directie.

400 miljoen euro
omzet
United Petfood draait jaarlijks ruim 400 miljoen euro omzet.

Jonker Petfood sluit aan in het rijtje van recente overnames van United Petfood, dat sinds 2013 al meer dan tien overnames deed. Het ruim 80 jaar oude Gentse bedrijf exporteert zijn hondenbrokken vanuit heel Europa naar meer dan 65 landen wereldwijd. In januari betrad het de Italiaanse markt met de overname van Effeffe Pet Food.

Waterland

Sinds 2016 wordt de groei van United Petfood gestuwd door Waterland. Het Belgische investeringsfonds, met centen van onder anderen Marc Coucke en Filip Balcaen, kocht toen een belang van net geen 50 procent in het bedrijf, dat destijds 120 miljoen euro omzet haalde. Intussen klimt de jaarlijkse omzet boven 400 miljoen euro, met een duizendtal werknemers.

United Petfood heeft geen eigen merken, maar produceert voor de huismerken van supermarkten. Daarnaast biedt het verpakkingen op maat. De Europese mededingingsautoriteit moet de overname nog goedkeuren. Beide bedrijven willen de verkoop begin juni afronden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud