Advertentie

Nutella-eigenaar doet nieuwe overname in Spanje

Een Nutella-productielijn. Ferrero is vooral bekend van Nutella, maar heeft ook nog tal van andere producten. ©AFP-SERVICES/CHARLY TRIBALLEAU

De Italiaanse zoetwarenreus Ferrero koopt de Spaanse ijsfabrikant Ice Cream Factory Comaker (ICFC) voor een onbekend bedrag.

Nog geen twee maanden na de inlijving van een aantal koekjesmerken van de Amerikaanse voedingsfabrikant Kellog Company, is Ferrero al toe aan een nieuwe deal. Het verwerft een meerderheidsbelang in de Spaanse ijsjesmaker ICFC.

Het bedrijf was tot nog toe in handen van de Spaanse familie Lamsfus. Die blijft deels aan boord en Guillermo Lamsfus Bravo zet zijn taak als algemeen directeur verder. Volgens Spaanse media legt Ferrero ongeveer 100 miljoen euro op tafel voor de onderneming.

ICFC bestaat sinds 1964 en fabriceert met 640 werknemers eigen merken en huismerken van onder meer supermarkten (witte producten). Er zijn fabrieken in Spanje en Italië. De groep maakt 6 miljoen ijsjes per dag. Financiële cijfers zijn niet meteen bekend.

Overnamepad

Onder topman Giovanni Ferrero is de Italiaanse Ferrero-groep de laatste jaren serieus op overnamepad. Hij kocht onder meer de bekende koekjes van het merk Delacre. Ferrero woont overigens in ons land. Een groot deel van zijn belangen buiten Ferrero, dat bekend is van Nutella, Kinder, de pralines zoals Rocher en Tic Tac, zit onder dak bij een Belgisch investeringsvehikel.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat Ferrero iets doet in diepvriesproducten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud