Nutella-maker Ferrero koopt koekjesdivisie Kellogg

Belgen kennen het rode Kellogg's-logo vooral van ontbijtgranen, maar het is bijvoorbeeld ook de eigenaar van Pringles-chips. ©AFP

De Italiaanse smeerpastagroep Ferrero legt 1,3 miljard dollar (1,16 miljard euro) op tafel voor de Amerikaanse koekjesmerken van de cornflakesfabrikant Kellogg.

Dat bevestigen beide bedrijven maandag. 

Ferrero betaalt Kellogg 1,3 miljard dollar (1,16 miljard euro) voor een reeks snoepmerken, die in 2018 voor een nettoverkoop van 900 miljoen euro zorgden. 

Het Italiaanse bedrijf neemt onder meer de koekjes van Mother's en Famous Amos, maar ook verschillende fruitsnacks, gebakjes en ijsjes over. Ook het koekjesmerk Keeblers belandt bij Ferrero. Kellogg betaalde in 2001 4,4 miljard dollar voor dat merk, wat betekent dat de Amerikanen daar een forse minwaarde op boeken.

Kellogg kondigde vorig jaar aan dat het zijn Amerikaanse koekjesmerken wilde verkopen. Het beursgenoteerde bedrijf wil zich toeleggen op de ingedommelde merken die het zelf nog kan redden. Belgen kennen het rode Kellogg's-logo vooral van ontbijtgranen, maar het bedrijf is ook eigenaar van de Pringles-chips. De deal met Ferrero moet in juni rond zijn.

Butterfinger

Belgen kennen het rode Kellogg's-logo vooral van ontbijtgranen, maar het is bijvoorbeeld ook de eigenaar van Pringles-chips. ©AFP

Ferrero aast al langer op verwaarloosde merken in de portfolio's van grote multinationals, waarbij het Italiaanse bedrijf de marketingtrein op gang trekt om de populariteit van de overgenomen merken aan te zwengelen. 

Zo verkocht de Zwitserse voedingsreus Nestlé begin vorig jaar zijn snoepafdeling in de VS voor 2,8 miljard dollar aan Ferrero. Ferrero paste het recept van de 90 jaar oude Butterfinger meteen aan. In de snoepreep zit nu meer cacao, grotere pindanoten en minder olie.

België

Ferrero is de groep boven Nutella, Kinder, Mon Chéri, Ferrero Rocher en Tic Tac. Het bedrijven heeft een stevige band met België. 

Zo heeft Ferrero in Aarlen een grote fabriek waar onder meer de Kinder-producten van de band rollen. De snoepgoedreus heeft ook een vestiging in Herenthout, waar Ferrero onder de naam Eurobase International een van 's werelds belangrijkste fabrikanten van de basis voor kauwgom bezit.

Giovanni Ferrero (53) is de voorzitter en grote aandeelhouder van de gelijknamige snoepgigant. Ferrero studeerde en woont met zijn gezin in Brussel, waar hij de nevenholding CTH Invest oprichtte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud