Nutella-miljardair koopt Deense koekjes via België

Giovanni Ferrero. ©AFP

De Belgische holding van Giovanni Ferrero, de topman van het familiebedrijf achter Nutella, is de nieuwe eigenaar van het Deense bedrijf achter de boterkoekjes Royal Dansk.

De Italiaan Giovanni Ferrero is met een geschat vermogen van 22 miljard dollar een van de veertig rijkste mensen in de wereld. Zijn familie maakte fortuin met het gelijknamige snoepconcern, dat Nutella, Tic Tac en Kinder als bekendste merken heeft. De 54-jarige Giovanni is de uitvoerend voorzitter van het zoetigheidsimperium.

De Nutella-miljardair heeft een boontje voor België. Hij studeerde in Brussel en heeft een privéwoning in Watermaal-Bosvoorde. Dat verklaart misschien waarom hij een deel van het familiale imperium niet bij de Italiaanse groep Ferrero onderbrengt, maar bij het vehikel CTH Invest met adres in Ukkel.

Kelsen

©Kelsen

Die Brusselse holding wordt nu aangevuld met de Deense boterkoekjes van de merken Royal Dansk en Kjeldsens. De Amerikaanse voedingsreus Campbell's verkoopt het Deense Kelsen, het bedrijf achter de boterkoekjes, voor 300 miljoen dollar aan CTH Invest.

Campbell's zegt dat het Kelsen (157 miljoen dollar omzet, 400 werknemers) van de hand doet om zich volop te kunnen concentreren op de Noord-Amerikaanse markt.

Onder meer twee koekjesfabrieken in Denemarken krijgen zo onderdak bij de Belgische Ferrero-holding. In 2016 belandden de Belgische koekjes van Delacre ook al bij CTH Invest.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud