Online take-awaydienst Grubhub wil naar beurs

Grubhub, een Amerikaanse dienst waarop je online pizza's en ander eten kan bestellen, wil bij een beursgang in New York 100 miljoen dollar ophalen. Dat meldt de Wall Street Journal op gezag van 'bronnen dichtbij het dossier'.

Grubhub werd opgericht in 2004 in Chicago. Het is een dienst waar de afhaalmenu's van verschillende restaurants worden gebundeld, zodat je niet maar naar de individuele restaurants moet bellen. Daarbij worden studenten specifiek geviseerd.

Sindsdien haalde het bedrijf al enkele keren geld op bij durfkapitalisten, onder meer om zijn sectorgenoot Dotmenu in New York over te nemen. Volgens het Wikipedia-artikel over het bedrijf bundelt Grubhub nu de menu's van zo'n 250.000 restaurants in 500 Amerikaanse steden. Daarvan laten er zowat 20.000 rechtstreekse bestellingen via het platform van Grubhub toe.

Volgens de Wall Street Journal zou de beursgang nog voor de eerste jaarhelft zijn. Het bedrijf zelf wil niet reageren op de berichten. Er zouden al contacten gelegd zijn met zakenbanken, maar er is nog geen precies bedrag geplakt op de operatie, maar ze zou wel kunnen oplopen tot 100 miljoen dollar.

Dat blijkt ook uit een eerste versie van het prospectus dat werd neergelegd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Daarin staan nog blanco ruimtes waar het aantal aandelen en de prijsvork moet staan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud