Advertentie

Onrust bij zuivelreus FrieslandCampina jaagt in korte tijd vier bestuurders weg

©Photo News

Erwin Wunnekink trad woensdag onverwacht af als voorzitter van de zuivelcoöperatie FrieslandCampina, meldt de Nederlandse zakenkrant FD. Hij hield het amper drie maanden vol.

De onrust bij het Nederlandse FrieslandCampina houdt aan. Wunnekink trad woensdag onverwacht af als voorzitter, na amper drie maanden in die rol. Hij is de vierde bestuurder die het op korte tijd voor bekeken houdt.

Nadat FrieslandCampina slechte financiële resultaten had bekendgemaakt, vertrok in mei ook al financieel bestuurder Jaska de Bakker. Een maand later stapte voorzitter Frans Keurentjes op. Kort nadien hield ook de Brabantse melkveehouder Frans van den Hurk het voor gezien, omdat te weinig naar hem werd geluisterd.

In een toelichting verklaart vertrekkend voorzitter Wunnekink dat hij heeft 'besloten terug te treden in het belang van de coöperatie. Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector.'

Stikstofcrisis

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina gaat het om 'geïmporteerde onrust'. Hij wijst erop dat door de stikstofcrisis en het klimaatakkoord veel onzekerheden boven het hoofd van de melkveehouderij in Nederland hangen. Het ontslagnemende kabinet Rutte-III slaagde er niet in de boeren meer zekerheid te bieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud