Advertentie

Onzekere toekomst voor uitgebrande Lotus Bakeries-fabriek

De Lotus Bakeries-fabriek in Meise brandde volledig uit, en heeft nu een onzekere toekomst. ©BELGA

Het is niet zeker of koekjesbakker Lotus Bakeries zijn uitgebrande fabriek in Meise zal heropbouwen. De directie bekijkt de mogelijkheden om het getroffen personeel elders binnen de groep te werk te stellen, maar stelt dat 'meerdere scenario's op tafel liggen' voor de toekomst van de fabriek.

De directie van Lotus Bakeries  heeft donderdagmorgen tijdens een personeelsvergadering voor de werknemers van de wafelfabriek in Meise, die woensdag volledig uitbrandde, verzekerd dat ze al het mogelijke zal doen om voor hertewerkstelling te zorgen binnen de groep. Lotus heeft in ons land nog productievestigingen in Courcelles, Eeklo, Lembeke en Oostakker, evenals een distributiecentrum in Lokeren. In Meise werkte een 70-tal personen.

'In Wolvertem werden vooral suikerwafels van het merk Suzy, vanillewafels en Brusselse wafels gebakken, goed voor een jaarlijkse productie van 5 miljoen kg. Een deel van de productie zullen we kunnen overbrengen naar Courcelles, maar niet alle formaten kunnen daar gebakken worden. Voorlopig zullen we een beroep doen op andere fabrikanten', aldus CEO Jan Boone. Of de fabriek heropgebouwd wordt is nog onzeker. Er liggen volgens Boone meerdere scenario's op tafel.

Een aantal werknemers zullen aan de slag kunnen in de wafelfabriek van het Waalse Courcelles. Het is volgens Boone echter nog onduidelijk hoeveel precies. 'We gaan nu ook in kaart brengen hoeveel mensen er op termijn in andere vestigingen van de groep aan de slag kunnen. We hopen uiteraard dat we iedereen binnen onze groep zo snel mogelijk een andere job zullen kunnen bezorgen, want we willen zorg dragen voor onze werknemers', aldus Boone.

De medewerkers van de fabriek in Wolvertem zijn volgens Boone nog steeds enorm aangeslagen over de brand. 'Dat was zeker het geval voor wie het live heeft meegemaakt. Een tweetal medewerkers hebben met gevaar voor hun eigen leven tot het uiterste geprobeerd om de brand te blussen. Anderen kampen met praktische problemen zoals een beschadigde auto of autosleutels die verloren raakten in de locker. Onze gedachten zijn natuurlijk ook bij de twee brandweerlui die zwaar gekwetst raakten bij het blussen. We hopen het allerbeste voor hen', aldus Jan Boone.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud