Ook Albert Heijn België roept vleeswaren terug

Een Albert Heijn-supermarkt. ©Tim Dirven

Na Aldi roept nu ook supermarktketen Albert Heijn in ons land vleeswaren terug wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. Dat heeft het Federaal Voedselagentschap zondag bekendgemaakt.

Albert Heijn roept charcuterie van het merk Wahid terug. Dat vlees wordt geleverd door het Nederlandse bedrijf Offerman, een dochterbedrijf van de Belgische vleeswarengroep Ter Beke. Vorige week deed het bedrijf een grote terugroepactie, omdat de listeria-bacterie allicht via de onderneming werd verspreid. 

In Nederland zijn door een listeriabesmetting drie mensen overleden en kreeg één vrouw een miskraam. Verschillende Nederlandse supermarkten riepen vlees terug en ook Aldi in België moest dat doen.

Offerman is gespecialiseerd in het versnijden en verpakken van allerhande vleeswaren zoals salami, kipfilet, runderrollade, gesneden rosbief en achterham. Het bedrijf heeft drie vestigingen, waaronder een in het Nederlandse Aalsmeer, waar mogelijk een probleem is opgedoken met de listeriabacterie. Listeria kan leiden tot ernstige infecties, voornamelijk bij kinderen, senioren en verzwakte mensen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud