Advertentie

PepsiCo aast op SodaStream

©RV DOC

De frisdrankengigant PepsiCo is erop uit SodaStream over te nemen, meldt een Israëlische zakenwebsite. SodaStream verkoopt machines waarmee thuis spuitwater en softdrinks kunnen worden aangemaakt.

De zakenbank Goldman Sachs begeleidt gesprekken tussen PepsiCo en SodaStream, onthult de Israëlische website Calcalist. SodaStream is een Israëlisch bedrijf, maar is genoteerd op de beurs van New York. PepsiCo is bereid 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) te betalen, zo wordt gezegd. De frisdranken- en voedingsreus weigerde het bericht te bevestigen, omdat het 'niet ingaat op speculaties'.

SodaStream is een verkoper van machines waarmee thuis soda kan worden gemaakt. Worden er dan nog siropen aan toegevoegd, dan worden dit limonades of cola. Naar eigen zeggen heeft een op de vier gezinnen vandaag zo'n machine thuis. Vooral in de Verenigde Staten kent de sodamachine bijval. SodaStream heeft er zelfs eigen winkels, waar naast de machines ook de speciale flessen en de siropen worden verkocht.

SodaStream boekte vorig jaar een omzet van 436,3 miljoen dollar (354 miljoen euro), of 51 procent meer dan het jaar voordien. De nettowinst kwam uit op net geen 44 miljoen dollar (34 miljoen euro), of 60 procent meer dan het jaar voordien. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud