Pintje wordt 2 cent duurder vanaf februari

InBev meldt dat het vanaf februari de prijs voor zijn bieren met 2 cent verhoogt per glas. Dit komt voor de horeca neer op 7 cent extra per liter, en voor de grootdistributie op 8 cent per liter. Gemiddeld wordt bier zo 3,9 procent duurder.

InBev, de Belgische tak van biergroep AB InBev, doet het weer. Net zoals vorig jaar trekt de biergroep haar prijzen op. Per liter komt er 7 of 8 cent bij.

De brouwerij stelt dat de prijzen voor grondstoffen, verpakkingen, energie alsook de loonkosten zijn gestegen, en dat het die verhogingen moet compenseren. Volgens InBev namen de prijzen voor maïs, tarwe en graan met 4 tot 29 procent toe op een jaar tijd.

InBev is de marktleider in ons land. De meest bekende merken van de biergroep zijn Jupiler, Leffe, Stella Artois en Hoegaarden.

Een jaar geleden krikte InBev zijn prijzen al met 6 procent op, tot grote ergernis van de cafébazen.

Brouwerij Alken-Maes sluit niet uit dat ook zij de prijs van haar bieren zal verhogen. 'We werken momenteel aan de tarieven voor 2013, maar die werkzaamheden zijn nog niet afgerond', reageert woordvoerder Lars Vervoort. Net als zijn concurrent wijst Alken-Maes erop dat het geconfronteerd wordt met beduidend hogere kosten voor onder meer energie, grondstoffen en lonen. 'Een tariefverhoging is dus niet uitgesloten.'

Alken-Maes heeft onder andere Maes, Grimbergen, Cristal en Mort Subite in zijn portefeuille. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud