Advertentie

'Roaring twenties' duwen Cointreau naar recordkoers

©Bloomberg

De Franse drankengroep Rémy Cointreau heeft haar omzet met de helft zien stijgen en de bedrijfswinst verdubbelen. Het aandeel reageerde positief en steeg naar een recordhoogte.

Net als landgenoot en grote rivaal Pernod Ricard heeft ook de drankengroep boven onder meer de Remy Martin-cognac en Bruichladdich-whisky de coronacrisis verteerd. Rémy Cointreau presteert zelfs beter dan voor corona, leert het beter dan verwachte rapport over het halfjaar tot 30 september.

De omzet van Rémy Cointreau steeg naar 645 miljoen euro. Dat is de helft meer dan in de eerste helft van het boekjaar 2020-21 en ruim een kwart meer dan in dezelfde periode van 2019-20 (precorona). De bedrijfswinst verdubbelde naar 213 miljoen euro. De winstmarge klom met ruim 8 procentpunten naar een recordhoogte van 33 procent.

Het was een verbazingwekkend semester.
Eric Vallat
CEO Rémy Cointreau

'Het was een verbazingwekkend semester', zegt Eric Vallat, de CEO van Rémy Cointreau. 'De resultaten versterken onze capaciteit om de wereldleider te worden voor uitzonderlijke geestrijke dranken.' De drankengroep zag onder meer de vraag naar zijn premiumcognac sterk stijgen in China, de Verenigde Staten en Europa.

Verschuiving

De coronapandemie gaf een duw aan de evolutie van de drankengroep naar duurder geprijsde sterke dranken om de winstmarges te verhogen. Bij consumenten was er volgens Vallat een verschuiving merkbaar naar premiumdranken, thuisverbruik en e-commerce.

Na de zeer sterke eerste helft verhoogt Rémy Cointreau zijn vooruitzichten voor het hele jaar. De groep rekent voor het volledige boekjaar op een 'sterke organische groei van de omzet' en een 'zeer sterke organische groei van de bedrijfswinst'.

Ook analisten zijn verrast over de zeer sterke resultaten. Simon Hales van Citi noemt de groei van de bedrijfswinst 'indrukwekkend'.

We leven in een periode die vergelijkbaar is met de roaring twenties. Er is een wens om te feesten.
François Breton
Fondsbeheerder Edmond de Rothschild

François Breton, fondsbeheerder van Edmond de Rothschild, vergelijkt de huidige periode met de jaren 20 van de vorige eeuw. 'We leven in een periode die vergelijkbaar is met de roaring twenties. Er is een wens om te feesten.'

Beleggers reageerden opgetogen op de resultaten. Het aandeel Rémy Cointreau steeg op de beurs van Parijs met 13,4 procent naar 212 euro, een recordhoogte. De beurswaarde van de groep met 1.850 werknemers liep daardoor op tot 10,7 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud