Sickinghe en LRM investeren in transparant voedsel

Fooddesk helpt zijn klanten na te gaan of hun voeding geen stoffen bevat die een allergische reactie kunnen veroorzaken. ©ANP

Het investeringsfonds Fortino van Duco Sickinghe, de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en enkele privé-investeerders stoppen 2,3 miljoen in Fooddesk, een start-up die uitzoekt welke allergenen er in uw maaltijd zitten.

Het vier jaar oude Hasseltse bedrijf beheert een databank van voedingsmiddelen die inzicht geeft in de aanwezigheid van mogelijke allergenen in voedingsmiddelen. Op basis daarvan ontwikkelt het bedrijf oplossingen zoals digitale menukaarten en allergenenkaarten die gebruikt kunnen worden in de horeca, zorginstellingen of de retailsector.

Behalve over allergenen heeft Fooddesk ook informatie over de voedingswaarde van producten en kan het helpen bij het naleven van de regelgeving rond voedselveiligheid en -informatie. Fooddesk telt naar eigen zeggen 750 gebruikers in België en Nederland.

Met de kapitaalinjectie van Fortino Capital, LRM en niet genoemde privé-investeerders wil het bedrijf ook in andere landen voet aan de grond krijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud