Spa investeert bijna 13 miljoen in nieuwe bottellijn

Spadel-topman Marc du Bois investeert opnieuw miljoenen in het waterbedrijf Spa. ©Tim Dirven

De nieuwe productielijn van de beursgenoteerde groep Spadel, een voor kleine petflessen, brengt het totaal aan investeringen in vijf jaar tijd op 45 miljoen euro. Ze brengt wel geen extra banen met zich mee.

De fabriek van Spadel in het stadje Spa krijgt een achtste productielijn. Dat maakte de groep dinsdag bekend. De nieuwe bottellijn vergt een investering van 12,8 miljoen euro en zal dienen voor het vullen van kleine petflessen (van 33 en 50 centiliter). Ze moet in februari operationeel zijn.

De petflessen zullen voor het merendeel (ruim 60%) gevuld worden met spuitwater. De rest van de capaciteit van 40.000 tot 48.000 flessen per uur is bedoeld voor de gearomatiseerde waters van de lijn Spa Touch Of.

De nieuwe installatie is volgens Spadel nodig om te kunnen inspelen op de toenemende vraag, met name van Spa Touch Of. Die waters met een smaakje werden gelanceerd in 2014 en kennen veel succes omdat consumenten steeds meer kiezen voor natuurlijke drankjes met weinig of geen suiker. Volgens de groep lag de vraag ernaar eind vorig 70 procent hoger dan een jaar eerder.  

Opvallend is ook dat Spadel met de nieuwe lijn klassiek spuitwater in petflessen van 33 cl introduceert. Die vervangen de blikjes, waarvan de bottellijn al ontmanteld werd. Door die omschakeling beperkt Spadel zijn milieu-impact.     

Volgens communicatiedirecteur Jean-Benoit Schrans brengt de nieuwe lijn geen extra werkgelegenheid met zich mee. Het bestaande personeel zal de machines bedienen. Het bedrijf investeert wel een half miljoen euro in opleiding. Spadel kon de werkgelegenheid in vijf jaar tijd met 13 procent opdrijven. De groep heeft bijna 1.300 mensen in dienst. 

In dezelfde periode investeerde de onderneming, met de nieuwe lijn erbij, 45 miljoen euro. Spadel, dat onder meer ook Bru op de markt brengt, haalde vorig jaar een omzet van 250 miljoen euro. 
Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud