'Start-up' AB InBev lanceert non-alcoholisch drankje

AB InBev-CEO Carlos Brito wil het aandeel non-alcoholische dranken opkrikken en lanceerde daar al Hoegaarden Radler voor. ©BELGA

In 2025 moet 20 procent van alle drank die AB InBev verkoopt weinig of geen alcohol bevatten. Daarvoor lanceert het - vermomd als start-up - een nieuw drankje.

De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev  lanceert het nieuwe drankje zonder alcohol onder de naam Canvas. Het is gemaakt van ‘draf’, de graanresten die overblijven na het brouwproces van bier. Dat wordt nu vaak door boeren gebruikt als veevoeder, maar AB InBev wil van de draf en andere plantaardige ingrediënten een melkachtig drankje maken. Er worden verschillende varianten gelanceerd met onder andere een koffie-, cocos- en chaismaak.

Tripel Karmeliet

Het gaat om een initiatief van ZxVentures, een onderdeel van AB InBev dat bezig is met innovatie. Ook de kleine brouwerijen die AB InBev in de afgelopen jaren overnam - zoals Tripel Karmeliet-brouw Bosteels - zitten in dat vehikel.

Voor Canvas loopt momenteel een crowdfundactie op het platform Kickstarter. Daarvoor heeft AB InBev Canvas vermomd als start-up. Wie wil ontdekken dat het om een AB InBev-merk gaat moet de kleine lettertjes lezen.

Met het nieuwe drankje, dat zich lijkt te richten op een jong publiek, kan AB InBev zijn aanbod dranken met weinig of geen alcohol uitbreiden. De brouwer wil dat in 2025 20 procent van alle drank die het verkoopt weinig of geen alcohol bevat. De brouwer heeft nog een lange weg te gaan, want in België zat het vorig jaar nog maar aan 2 procent dranken met weinig of geen alcohol.

Overnames

Om zijn doel te bereiken, lanceerde AB InBev al Jupiler 0.0 en Hoegaarden Radler. Twee weken geleden nam de brouwer nog het Amerikaanse Hiball over. Dat maakt biologische' energiedrankjes, die caffeïne en andere energiesupplementen zoals guarana bevatten. Ook Alta Palla, Hiballs merk van bruiswaters en frisdrank, komt mee naar AB Inbev.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud