Sterke dollar drukt winst McDonald's

Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

Hamburgerketen McDonald's heeft er een tegenvallend tweede kwartaal op zitten. Het bedrijf voelt de impact van de vertragende wereldeconomie, ondanks de recessiebestendige 'dollar menus' of eurodeals. De aansterkende dollar deed de rest, aangezien de winsten uit de rest van de wereld in dollar moeten omgerekend worden.

De nettowinst kwam uit op 1,35 miljard dollar, of 1,32 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat nog 1,41 miljard of 1,35 dollar per aandeel. De omzet belandde op 6,92 miljard dollar.

McDonald's stond lange tijd te boek als een van de betere schuilhavens voor aandelenbeleggers die zich wilden indekken tegen de vertragende economie in de VS en de rest van de wereld. De hamburgerketen wist zich tot dusver goed te handhaven met goedkope hamburgers, die in de VS bekend staan als 'Dollar menus'. In Europa werden dat de eurodeals.

Maar die recessiedam vertoonde in het afgelopen kwartaal wat barstjes onder druk van de aanhoudende verzwakking van de wereldeconomie. Die manifesteerde zich nog nadrukkelijker omdat de dollar de jongste tijd gevoelig verdapperde ten opzichte van andere munten. McDonald's moet dat wisselkoersverlies slikken bij de rapportering van zijn cijfers.

Ook voor de komende kwartalen moeten beleggers geen beterschap verwachten. McDonald's verwacht wel een verdere groei van de verkopen, maar die groei zal lager liggen dan in het afgelopen kwartaal. En die boodschap is duidelijk aangekomen op Wall Street. Het aandeel zakt na twee uur handel met 2,1 procent tot 89,69 dollar. Al is dat maar iets slechter slechter dan de Dow Jones.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud