Takeaway.com tast diep voor Israëlische overname

©ANP

De Nederlandse beursgenoteerde maaltijdbezorger Takeaway.com geeft 135 miljoen euro uit voor 10bis, een sectorgenoot uit Israël.

In een persbericht over de overname roemt Takeaway.com  zijn aanwinst als 'een van de weinige heel winstgevende online maaltijddiensten wereldwijd'. 

10bis, met hoofdkwartier in Tel Aviv, bedient in tegenstelling tot Takeaway.com geen consumenten, maar is voornamelijk gespecialiseerd in het leveren van maaltijden aan bedrijven. De diensten van de cateraar laten ondernemingen toe om hun bedrijfskeuken uit te besteden aan de maaltijdbezorger, luidt het.

Vorig jaar verwerkte 10bis 15,2 miljoen bestellingen voor meer dan 140 miljoen euro. Dat leverde 13,2 miljoen euro inkomsten op, waarop het bedrijf een winstmarge van 43 procent realiseerde.

Takeaway.com, dat ook in ons land actief is, sluit een lening van 150 miljoen euro af om de deal, die voor het einde van het jaar rond moet zijn, te financieren. Het gaat om de grootste overname van Takeaway.com sinds de beursgang in 2016.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud